Restauracja Salem

Wesele w Salemie

Sala bankietowa Salem

_DSC2361

Imprezy okolicznościowe, wesela

Restauracja Salem słynie z organizacji wspaniałych uroczystości weselnych, bankietów, imprez firmowych i rodzinnych przyjęć, które na długo pozostają w Państwa w pamięci.
To wymarzone miejsce na rodzinne spotkania podczas niedzielnych obiadów, chrzcin i uroczystości komunijnych.

Przeczytaj opinie o Salemie na forum weselnym

Usługi cateringowe, to nasze drugie oblicze.

Podczas każdej uroczystości zorganizujemy dla Państwa część gastronomiczną, pomożemy w wyborze artystycznej oprawy i z najwyższą starannością zaopiekujemy się Państwa gośćmi.
Menu ustalamy indywidualnie z największą precyzją omawiając każdą jego pozycję.
Dla nas najważniejsze jest Państwa zadowolenie.

Restauracja Salem słynie ze wspaniałej, wykwintnej kuchni, profesjonalnej obsługi i pięknych wnętrz. Niespełna rok temu przeprowadziliśmy gruntowną zmianę wystroju.
Sala bankietowa jest klimatyzowana, z bezpośrednim dostępem do dużych drewnianych tarasów o powierzchni 100m2. Zastawiona na sposób biesiadny z wydzieloną częścią taneczną pomieści 130 gości.

W sprawie rezerwacji prosimy o kontakt telefoniczny lub emailowy.

42 214 84 52
505 134 504
salem@restauracjasalem.pl

_DSC2372

Wesele w Salemie

Wychodząc naprzeciw Państwa oczekiwaniom prezentujemy 2 przykładowe warianty cenowe organizacji uroczystości weselnej w naszej restauracji. Są to oczywiście tylko propozycje menu, abyście mieli Państwo dokładniejszy obraz naszych usług. W każdej z opcji cenowych menu ustalamy indywidualnie z parą młodą, jesteśmy w stanie sprostować najbardziej wyszukanym Państwa życzeniom.

Powitanie Pary Młodej chlebem i lampką szampana

I. DANIA GORĄCE
Tradycyjny rosół z makaronem
Sakiewka cielęca z grzybami i serem rokpol
Tournedosz polędwicy wieprzowej z warzywami ratatouille
Roladka z kurczaka z suszonymi pomidorami i fetą
Faszerowana pieczona kaczka podana z żurawiną
Ziemniaki gotowane
Ziemniaki pieczone
Kluski galuska
Bukiet surówek
Warzywa gotowane na parze z masłem czosnkowym
(mięsa w ilości 2 porcji na osobę)

II. DANIA GORĄCE
Wołowina po burgundzki
Cielęcina w borowikach
Kluski śląskie
Kapusta zasmażana

III. DANIE GORĄCE
Węgierska zupa gulasz

IV. DANIE GORĄCE
Krem ze świeżych pomidorów z mozarellą i listkiem bazyli

DESER
Sorbety owocowe własnej produkcji

ZIMNE ZAKĄSKI
Półmisiek wykwintnych przekąsek bankietowych
Soczysty pieczony schab przekładany musem chrzanowym
Roladka z polędwiczki wieprzowej z grzybami leśnymi
Pasztet pod galaretką żurawinową
Karczek w ziołach pieczony w niskiej temperaturze
Filet z indyka w maladze
Pstrąg faszerowany masłem łososiowym
Befsztyk tatarski
3 elemetowa przekąska z kaczki
Półmisek śledzi w 3 smakach
Sałatka z pieczonej wołowiny i włoskiego makaronu
Sałatka z rukolą, serem pleśniowym i gruszką
Sałatka z cieciorką, schabem i kiszonym ogórkiem

NASZE SŁODKOŚCI
Tort weselny z malinami i bitą śmietaną
Ciasta własnego wypieku 3 rodzaje (sernik z rosą, orzechowiec, delicja ze śliwką i kremem budyniowym)
Deserki bankietowe: Panna Cotta z owocami, mus czekoladowy z nutą pomarańczy, mus malinowy

OWOCE
Kompozycja świeżych owoców sezonowych

NAPOJE ZIMNE I GORĄCE (nielimitowane)
Kawa, herbata
Soki – 3 rodzaje
Pepsi, Fanta, Sprite
Woda mineralna gazowana / niegazowana

W CENĘ WLICZONE SĄ RÓWNIEŻ:
Szampan na powitanie gości
Tradycyjny chleb dla Pary Młodej
Dekoracje stołu: świeże kwiaty, serwety, świece

W CENĘ NIE JEST WLICZONY ALKOHOL WESELNY
Nie pobieramy dodatkowej opłaty z tym związanej.

Powitanie Pary Młodej chlebem i lampką szampana

I. DANIA GORĄCE
Krem ze świeżych pomidorów z mozarellą i listkiem bazylii
Polędwiczka wieprzowa faszerowana kaparami i serkiem valbone w płatkach migdałów
Soczysta pierś z indyka z żurawiną
Eskalopka z polędwicy wieprzowej z bakłażanem i serem pleśniowym
Grillowany filet z piersi kurczaka na sosie z pieczonej papryki
Ziemniaki gotowane
Puree brokułowe
Frytki
Bukiet surówek
Fasola szparagowa
(mięsa w ilości 2 porcji na osobę)

II. DANIA GORĄCE
Gorący szwedzki stół serwowany przez naszych kucharzy
Szynka z kością pieczona w ziołach
Gęś faszerowana po staropolsku
Szaszłyk z indyka marynowany w curry
Zrazy zawijane
Wołowina po burgundzku
Ragout z dorsza, kalafiora i brokuła pod beszamelem
Gołąbki w sosie pomidorowym
Pierogi (wyrób naszej Pierogarni): ruskie, tradycyjne z mięsem, babuni – z kapustą i grzybami
Gnocchi z masłem i parmezanem
Kapusta zasmażana z suszonymi grzybami

III. DANIE GORĄCE
Orientalna zupa tajska

IV. DANIE GORĄCE
Barszczyk czerwony z pasztecikiem

DESER
Torcik lodowy

ZIMNE ZAKĄSKI
Półmisiek wykwintnych przekąsek bankietowych
Soczysty pieczony schab przekładany musem chrzanowym
Roladka z polędwiczki wieprzowej z grzybami leśnymi
Pasztet pod galaretką żurawinową
Karczek w ziołach pieczony w niskiej temperaturze
Filet z indyka w maladze
Pstrąg faszerowany masłem łososiowym
Befsztyk tatarski
3 elemetowa przekąska z kaczki
Półmisek śledzi w 3 smakach
Sałatka z pieczonej wołowiny i włoskiego makaronu
Sałatka z rukolą, serem pleśniowym i gruszką
Sałatka z cieciorką, schabem i kiszonym ogórkiem

NASZE SŁODKOŚCI
Tort weselny z malinami i bitą śmietaną
Ciasta własnego wypieku 3 rodzaje (sernik z rosą, orzechowiec, delicja ze śliwką i kremem budyniowym)
Deserki bankietowe: Panna Cotta z owocami, mus czekoladowy z nutą pomarańczy, mus malinowy

OWOCE
Kompozycja świeżych owoców sezonowych

NAPOJE ZIMNE I GORĄCE (nielimitowane)
Kawa, herbata
Soki – 3 rodzaje
Pepsi, Fanta, Sprite
Woda mineralna gazowana / niegazowana

W CENĘ WLICZONE SĄ RÓWNIEŻ:
Szampan na powitanie gości
Tradycyjny chleb dla Pary Młodej
Dekoracje stołu: świeże kwiaty, serwety, świece

W CENĘ NIE JEST WLICZONY ALKOHOL WESELNY
Nie pobieramy dodatkowej opłaty z tym związanej.