Restauracja Salem

Aktualności

Zapraszamy do zapoznania się z ofertą dań wielkanocnych w Restauracji Salem.

Posted on

Zapraszamy do zapoznania się z ofertą dań wielkanocnych w Restauracji Salem.

Zamówienia prosimy składać osobiście do dnia 12.04.2017(środa) w Restauracji Salem ,
Pabianice, ul. Bugaj 53b, wjazd od ul. Grota Roweckiego,   w godz: 12:00-22:00 wt- sob; 12:00-20:00 niedziela.

Informacja telefoniczna: 42 214 84 52

Odbiór potraw : 15.04.2017 (Wielka Sobota)
w godz. 8:00-11:00 w naszej restauracji.

Zapraszamy!!!

8 marca Dzień Kobiet w Restauracji Salem

Posted on

Zaproś bliską osobę i świętuj ten wieczór w restauracji Salem!
Nasi kucharze, specjalnie na tę okazję, przygotowali dla Państwa wyjątkowe zestaw.

Rezerwacje przyjmujemy po numerem telefonu : 42 214 84 52 (12:00 –22:00)

Przystawka
Rucola, comembert, granat, pomidor
/ sałatka z rucoli, camemberta, granatu, i pomidorków cherry z dressingiem /

Danie główne
kurczak, papryka, kozi ser, warzywa, kuskus
/ Filet z kurczaka, faszerowany grillowaną papryką, kozim serem, szpinakiem podany na warzywnym tagiatelle i kuskusem /

Deser
jogurt, nasiona chia, kokos, maracuja, mango

CENA ZESTAWU: 55 zł/os

Zapraszamy !!!

Walentynki 2017 w Salemie

Posted on

WIECZÓR WALENTYNKOWY W RESTAURACJI SALEM

Specjalnie na tę okazję przygotowaliśmy dla Naszych Zakochanych Par pyszne menu walentynkowe.

Każdy, kto nas odwiedzi w tym dniu, otrzyma od nas w prezencie APERITIF !!!

Menu Walentynkowe

APERITIF
Bulion azjatycki:
(kurczak,trawa cytrynowa, kafir ,koks)

DANIE II:
Dla Niej
Polędwiczka wieprzowa, krewetki, sos orzechowy, flan, pomidor confit, papryka, cukinia

Dla Niego
Polędwica wołowa, czerwone wino, ziemniaki almond bols, szparagi, kalafior romanescu, borowiki, masło orzechowe

DESER
Kokosowy sernik królewski
(ser,kokos,malina,jadalna ziemia,mięta,bazylia)

Cena dla dwojga : 130zł

Rezerwacje prosimy składać pod numerem telefonu  42 214 84 52 w godz od 12: 00-22:00

Wigilijne dania na wynos w Restauracji Salem

Posted on

Zapraszamy do zapoznania się z ofertą dań wigilijnych w Restauracji Salem.

Zamówienia prosimy składać osobiście do dnia 20 grudnia 2016 (wtorek) w Restauracji Salem,
ul. Bugaj 53b (wjazd od ul. Grota-Roweckiego)
wtorek-sobota 12.00-22.00, niedziela 12.00-20.00, informacje telefoniczne 42 214 84 52

Odbiór potraw: 24 grudnia 2016 (sobota) w godzinach 9.00-12.00 w Restauracji Salem.

salem_ulotka_dania_swietastrons

Wigilia firmowa w Salemie! Oferta dla firm i przedsiębiorstw.

Posted on

Zapraszamy Państwa do zapoznania się z naszą ofertą kolacji wigilijnej skierowaną do firm i przedsiębiorstw.
Pod numerami telefonów: 42 214 84 52, 505-134-504 odpowiemy na wszelkie Państwa pytania i dokonamy rezerwacji terminu.

Propozycja menu wigilijnego: 60 zł/os

Śledź w oleju
Zupa grzybowa z łazankami
Filet z karpia smażony saute
Ziemniaki z wody
Kapusta z grochem
Ciasta domowego wypieku: sernik, makowiec, orzechowiec
Napoje zimne i gorące

Propozycja menu wigilijnego: 80 zł/os

Przystawka: ryba po grecku, tatar z łososia, pikantny śledz w gorczycy na pumperniklu
Krem grzybowy z groszkiem ptysiowym
Filet z karpia smażony saute
Filet z mintaja panierowany
Ziemniaki z wody
Ziemniaki pieczone
Kapusta z grochem, bukiet surówek
Pierogi z kapustą i grzybami
Ciasta domowego wypieku: sernik, makowiec, orzechowiec
Napoje zimne i gorące

Propozycja menu wigilijnego: 100 zł/os (2 dania gorące)

I danie gorące:
Grzybowa z łazankami
Filet z łososia ze szpinakiem i serem feta zaplatany w cieście francuskim
Filet z karpia saute
Filet z pstrąga z pieczarkami, pod mozarellą
Pęczakotto
Ziemniaki z wody
Kapusta z grochem, kapusta z grzybami

II danie gorące:
Barszczyk czerwony
Pierogi z kapusta i grzybami

Zakąski:
Pstrąg faszerowany
Karp w galarecie
Ryba po grecku
Śledz w oleju, śledz w śmietanie
Sałatka z kraba w sosie tysiąca wysp
Sałatka brokułowa z fetą i prażonymi migdałami

Ciasta domowego wypieku: sernik, makowiec, orzechowiec
Napoje zimne i gorące

Propozycja menu wigilijnego: 120 zł/os (2 dania gorące)

I danie gorące:
Zupa rybna / zupa grzybowa
Polędwica z dorsza na czarnej soczewicy
Sandacz w sosie kurkowym
Filet z karpia duszony w maśle i cebuli
Ziemniaki z wody
Ziemniaczki pieczone
Puree brokułowe
Kapusta z grochem, kapusta z grzybami

II danie gorące
Barszcz czerwony
Pierogi z kapustą i grzybami

Zakąski:
Terrina z karpia z szyjkami rakowymi we włoskiej kapuście
Pstrąg faszerowany
Karp w galarecie
Rolada z łososia z omletem i szpinakiem
Ryba po grecku
Śledź w oleju, śledź w śmietanie
Sałatka z tuńczyka
sałatka brokułowa z serem feta i prażonymi migdałami

Ciasta domowego wypieku: sernik, makowiec, orzechowiec
Napoje zimne i gorące

Powitaj Nowy Rok w Restauracji Salem!

Posted on

Zapraszamy na Bal Sylwestrowy 2016/2017

W programie imprezy:
– pyszne, wykwintne menu (4 posiłki gorące, pyszny deser, pełen zestaw zimnych zakąsek, ciasta, owoce, deserki bankietowe, napoje zimne i gorące bez limitu)
– lampka szampana
– butelka alkoholu na parę
– pokaz fajerwerków
– zabawę taneczną poprowadzi nasz wspaniały DJ Marco “DOBRE IMPREZY”

Cena za parę: 480 zł

Rezerwacje prosimy składać pod numerami telefonów :
42 214 84 52 , 505-134-504

Zapraszamy !!!

Impreza andrzejkowa w Salemie. 26 listopada 2016, sobota (godz. 19.00)

Posted on

Zapraszamy Państwa na imprezę andrzejkową.

W programie imprezy pyszne i wykwintne menu.
O oprawę muzyczną naszej imprezy zadba profesjonalny DJ.
Cena od osoby: 140 zł
Rezerwacji prosimy dokonywać osobiście lub telefonicznie pod numerami:
42 214 84 52, 505-134-504

Zapraszamy !!!

Wielkanoc 2016. Oferta potraw wielkanocnych Restauracji Salem.

Posted on

Zapraszamy Państwa do skorzystania z naszej oferty potraw Wielkanocnych na wynos.

Zamówienia prosimy składać osobiście w siedzibie naszej restauracji (TEL. 42 214 84 52) do dnia 23.03.2016 (ŚRODA)
Odbiór potraw w dniu 26.03.2016 (Wielka Sobota) w godz.8.00 – 11.00 w Restauracji Salem.

12822916_1308111225882712_1233394281_o

Wieczór walentynkowy w Salemie. 14 luty 2016.

Posted on

Specjalnie na tą okazję przygotowaliśmy pyszne menu skomponowane specjalnie dla Naszych Zakochanych.
Rezerwacje prosimy składać pod numerem telefonu : 42 214 84 52 w godz. 12.00-22.00
Gorąco zapraszamy!

MENU WALENTYNKOWE:

APERITIF

ZUPA KREM:
por, ziemniak, czarna trufla, oliwa bazyliowa

DANIE II
Dla Niej: łosoś, seler, marchew velute, estragon, beluga, limonka
Dla Niego: polędwica wieprzowa, borowiki, gorgonzola, brandy, ziemniak, rozmaryn, zielone szparagi.

DESER:
SEMIFREDO:
śmietana, orzechy nerkowca, karmel, pomarańcza, mięta, nasiona chia.

cena dla dwojga: 100zł

Wolny termin na wesele w Salemie w czerwcu 2016

Posted on

Informujemy, że zwolnił nam się termin na wesele 25-26.06.2016 (sobota-niedz.)
Wszystkich chętnych ZAPRASZAMY!
P.S. zaproponujemy ciekawą ofertę i zrobimy promocję!!!